Anpassad sökning

söndag, juni 10, 2018

2015 Charles Smith Wines Syrah Boom Boom!


Boom Boom! från Charles Smith Wines har funnits på Sb sedan 2012 och redan när det kom blev det en av mina favoriter i prisklassen. När vi för många år sedan hade en syrahprovning ihop med goda vänner, blev faktiskt  Boom Boom! det vinnande vinet. Jag har därefter rekommenderat Boom Boom! till många som frågat efter vintips. Efter att ha provat 2015 kommer jag definitivt att fortsätta göra detta. Det är nämligen en bättre årgång än på länge. 

När detta skrivs har Sb inte uppdaterat sin hemsida. Där är det fortfarande 2014 som gäller, precis som jag förmodar att det är i en del av Sb:s butiker. Var uppmärksam på detta. Årgång 2014 vill du inte ha!

Charles Smith Wines startades 2006 och såldes tio år senare till Constellation Brands för 120 miljoner dollar. På Sb och i beställningssortimentet finns flera av vinerna. Förutom Boom Boom! Syrah även Kung Fu Girl Riesling, The Velvet Devil Merlot, Eve Chardonnay och Chateau Smith Cabernet Sauvignon.

Charles Smith har fortsätta att leda arbetet med dessa viner och har behållt ägandet över sina andra etiketter (K Vintners, SIXTO, Vino, Casa Smith, B. Leighton och Charles & Charles).

Grillat – ja tack!

Vi drack vinet till hamburgare utan krusiduller – ost, sallad, picklad gurka, mayo och ketchup. Det är till denna typ av mat och till grillat, gärna med något sött tillbehör, som Boom Boom! kommer mest till sin rätt.

Det mycket fruktiga vinet doftar fat, mörka och röda bär som körsbär, hallon och björnbär. Här finns en del choklad, torkade örter och kryddor. I smaken återkommer bär och toner från fatlagringen. vi hittar även vit choklad och lakrits.  En och annan snäll tannin vill också vara med och leka.

För 149 kr, som vinet numera kostar på Sb, finns det i min bok inte något vin som slår 2015 Boom Boom! på fingrarna.

Inga kommentarer: