Anpassad sökning

måndag, december 25, 2017

2014 Ojai Syrah Santa Barbara County

2014 Ojai Syrah Santa Barbara County

2014 är 32:a året som Adam Tolmach från The Ojai Vineyard gör vin på Syrah. Denna gång blev druvblandningen i Syrah Santa Barbara County, 53% från vingården Sebastiano, 22% från Roll Ranch, 6% från White Hawk, 5% från Bien Nacido och dessutom 14% Grenache från Sebastiano. En fjärdedel av druvorna pressades i hela klasar och vinet fick ligga 12 månader på ekfat där lejonparten var begagnade.

I vinets doft hittade vi körsbär, hallon och blodapelsin tillsammans med vitpeppar, chark och järn. Munkänslan var något tjock och här fanns en svag bitterhet. Peppar och hallon återkom i smaken.

Vinet köptes på Sb i början av maj i år och kostade 319 kr. Även om Ojai Syrah Santa Barbara County är trevligt att dricka redan nu skulle jag rekommendera något år i ryggläge innan korkskruven åker fram. Vinet är slut på Sb men i december släpptes 2014 Syrah White Hawk från Ojai och av den finns det fortfarande flaskor kvar i några butiker. Priset ligger på 399 kr.


Vi drack 2014 Ojai Syrah Santa Barbara County till en klassisk lasagne al forno. Denna gång gjorde jag lasagnen med färska pastaplattor. Har för mig att det var Icas egna. Funkade toppen och allra bäst var det att plattorna passade perfekt i vår ugnsform. Annars var det inga hemligheter med lasagnen. Receptet påminde ganska mycket om det som finns i receptlistan till höger. En skillnad var att jag denna gång gjorde ragun med sofrito.

Lasagne al forno

Inga kommentarer: