Anpassad sökning

lördag, juni 10, 2017

2015 Rod McDonald Chardonnay Trademark


2015 Chardonnay Trademark från Rod Mcdonald släpptes i tillfälliga sortimentet på Sb i början av mars. Det finns fortfarande några flaskor kvar i vinkällarbutikerna men flest (18 st) på Vrångagatan i Varberg!! Chardonnay Trademark kostar 299 kr. I Sb:s ordinarie sortiment finns också en Syrah från Rod Mcdonald. 

För några år sedan var det ganska mycket uppståndelse kring nyzeeländsk Chardonnay men ganska snabbt föll den under radarn igen. Åtminstone var det så jag uppfattade det hela. Synd för det görs verkligen bra vin av druvan i bland annat Marlborough och Hakes Bay. Rod Mcdonald har sagt att han tror att själv Chardonnay kommer att bli druva nummer ett i Hawkes Bay på Nya Zeelands nordö och det är inte omöjligt att han får, eller redan fått, rätt i det. 

2015 Chardonnay Trademark doftar citrus och stenfrukt med ett stänk av mineral. Här finns också rostade fat och svamp. Smaken är rund och fräsch med citron, apelsin, aprikos och gult äpple. Även här finns spår av fat. Riktigt, riktigt snyggt, Rod!

Vi dricker vinet till en improviserad "man tager vad man haver"-middag där vi bland annat använder linguine, najadlax, broccolipesto, crème fraîche, dill, spenat och mozzarella. Smarrigt!


Linguine sås av broccoli, spenat och dill, med strimlad av najadlax,
tomatklyftor och bitar av mozzarella.

Inga kommentarer: