Anpassad sökning

tisdag, juni 20, 2017

2015 Dark Horse Zinfandel

2015 Dark Horse Zinfandel

Om man ska tro på Wikipedia och Marilyn Brown, chef för konsumenttestköket vid HJ Heinz i Pittsburgh, kommer Sloppy joes ursprungligen från en restaurang i Sioux City, Iowa. Där skapade kocken Joe en "loose meat sandwich" år 1930. Jag kanske ska tillägga att det även finns en hel hög med andra förklaringar. 

Enkelt förklarat är en Sloppy joe en hamburgare men istället för en köttpuck fylls brödet med köttfärssås, företrädelsevis gjord med ketchup istället för tomater. I vår variant använde vi quornfärs och det fungerar minst lika bra som kossa. Mackan serverade vi med potatischips och några pliktskyldiga gröna blad. 

Till den söta quornsåsen, valde vi en enkel Zinfandel från Dark Horse i Modesto, Kalifornien. Det finns ingen information om vinet på hemsidan, vilket kan tyda på att det är en skapelse för någon speciell marknad, typ Sverige. Leverantör till Sb är Spendrups men inte heller de har någon information på hemsidan. 

Vinet är fruktigt och kryddigt med vanilj och pepparkakskryddor. Här finns också en ton av banangodis. Smaken är ganska syltig med vanilj, svartpeppar och en del tanniner. 89 pix på Sb men trots priset krävs det nog en Sloppy joe eller någon liknande ketchupindränkt eller annan söt eller het skapelse för att det ska kännas befogat med Dark Horse Zinfandel. I beställningssortimentet finns även en Chardonnay och en Cabernet Sauvignon för samma pris.


Sloppy joe på quorn

4 st

4 Hamburgerbröd
olja
400 g quornfärs
1/2 gul lök, hackad
1/2 grön paprika, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 dl ketchup
1 dl vatten
1 msk farinsocker
2 tsk chilipulver
1 tsk Colemans senapspulver
Tabasco eller anna het sås
Worstershiresås
salt
svartpeppar

Stek quornfärsen under omrörning i lite olja cirka 5 min. Tillsätt paprika och gul lök. Fortsätt steka till löken är genomskinlig. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30-60 sekunder. Tillsätt och rosta tomatpuré. Häll sedan i ketchup, vatten, socker, senapspulver och chili. Koka i 15 min. Quornsåsen ska inte vara speciellt rinnig men justera med mer ketchup och vatten om det blir alldeles för torrt. Smaka av med Tabasco, Worstershiresås, salt och peppar.

Rosta bröden i stekpanna med lite smör. Fyll bröden med quornsåsen. 

Sloppy joe på quorn med chips och spenatblad.

Inga kommentarer: