Anpassad sökning

måndag, maj 01, 2017

2016 Alpha Box & Dice Grenache Tarot


Alpha Box & Dice i McLarenVale, strax söder om Adelaide i South Australia, är en ung firma som startades 2008 och drivs av bröderna Dylan och Justin Fairweather tillsammans med vinmakare Sam Berketa. Enligt dem själva är AB&D "a laboratory for viticultural exploration" och ett av firmans mål är att konstruera "a different wine style to represent every letter of the alphabet". I mina öron låter det hela ytterst fånigt.

Det är svårt att via nätet få grepp om AB&D. Det hävdas till exempel att firmans viner bara finns under en begränsad period och i ett begränsat antal och Dylan Fairweather påstår själv att AB&D absolut inte anpassar sina viner efter olika marknader. Eftersom Tarot funnits i flera årgångar och 2015 var en blend med 70% Grenache, 20% Shiraz och 10% Tempranillo, är det uppenbarligen något i informationen som inte stämmer.    

På Sb finns för närvarande två viner från AB&D. Dels Tarot på 100% Grenache som vi provat och som kostar 138 kr. Dels Kit & Kaboodle  för 156 kr. Det senare vinet är gjort på 55% Montepulciano, 24% Cabernet Sauvignon  och 21% Barbera.

Vi dricker vinet, som vi tycker mycket om, till fisktacos med bland annat majssalsa, avokado och finriven feta. Vinets doft domineras av röda, söta bär som smultron, rejält mogna jordgubbar och hallon. Här finns också en svagt örtig ton. Vinet är ganska lätt och även i smaken finns det gott om röda bär som smultron och jordgubbar. Hallonen finns också där men tillsammans med vanilj som gör att det närmast blir i form av hallongrottor. Tummen upp för Tarot!

Inga kommentarer: