Anpassad sökning

torsdag, maj 25, 2017

2007 Heitz Cellar Cabernet Sauvignon Napa Valley

2007 Heitz Cellar Cabernet Sauvignon

Tillfälligheter gjorde att vi samtidigt hade foie gras och tryffel i kylskåpet. Vad kan då vara bättre än att köpa fet färs och slänga ihop varsin hamburgare Rossini? Denna galna burgare skapades av Hubert Keller, fransk kändiskock i Kalifornien som för några år sedan stängde sina flaggskeppsrestauranger Fleur de Lys. I dag driver Hubert Fleur som ligger i Mandala Bay hotell och kasino, Las Vegas samt Burger Bar i San Francisco och Las Vegas.

Till den tokiga burgaren plockade vi fram en 100% Cabernet Sauvignon från Heitz Cellar strax utanför St Helena i Napa Valley. Druvorna till vinet kommer från Heitz egna vingårdar och vinet låg tre år på fat och ytterligare två på flaska innan det släpptes till försäljning 2012. 

Vinet har klassisk Cabernetdoft med svarta vinbär och nyvässad blyertspenna. Vi hittar också björnbär och choklad. Smaken är fräsch och slank med både röda och svarta vinbär, plommon och björnbär. Ett mycket mycket, mycket bra vin som förmodligen bara vinner på ytterligare +10 år i källaren.  

Heits Cellar Napa Valley Cabernet Sauvignon finns i flera av Sb:s butiker runtom i landet. För närvarande är det årgång 2012 som gäller. Priset ligger på 599 kr.

Köttpuck + briochebulle + foie gras + tryffel + demi glace = Rossini.

Inga kommentarer: