Anpassad sökning

onsdag, september 21, 2016

2013 Simi Chardonnay Reserve Russian River Valley

2013 Simi Chardonnay Reserve Russian River Valley

Det är inte varje vecka vi dricker Chardonnay och äter pizza. Det gick faktiskt ett par veckor mellan förra postens vin från Mount Eden och denna flaska från Simi i Healdsburg. Fast när det smakar så himla bra, är det märkligt att det inte händer oftare.

Simi har funnits sedan 1876 då bröderna Giuseppe och Pietro Simi som utvandrat från Toscana, började göra vin i det nya landet. 1904 tog Giuseppes då 18-åriga dotter Isabelle över verksamheten och drev den fram till 1970.  I dag ägs Simi av Icon Estates, som är en del av jättefirman Constellation Brands.


2013 Simi Chardonnay Reserve Russian River Valley doftar friskt och fruktigt med melon, päronsplit, champinjon och vanilj. Fatlagringen, 11 månader i franska fat där 35% var nya och 65% ett år gamla, ger sig ganska tydligt tillkänna. Det doftar lite old school.

Druvorna till vinet kommer från Simis egen Goldfields Vineyard och från grannen Duttons två vingårdar Dutton Family Vineyard och Tilbury Vineyard.

Fatlagringen blir än tydligare i smaken men här finns också melon, päron, tropiska toner, konserverad svamp och honung. Kanske så lång ifrån "the new California" man kan komma och självklart kan jag inte låta bli att gilla jag det. 


2013 Simi Chardonnay Reserve Russian River Valley är en tillfällig nyhet på Sb och kostar 199 kr.
Inga kommentarer: