Anpassad sökning

söndag, april 03, 2016

2014 Forstmeister Geltz - Zilliken Saarburger Rausch Riesling Kabinett4 mars släpptes 600 flaskor på Sb av detta utmärkta vin från Weingut Forstmeister Geltz Zilliken  i Saarburg. Det går forfarande att hitta vinet i 12 av Sb.s butiker runt om i landet. Jämfört med förra årgången har priset höjts en aning till 184 kr men är fortfarande värt varenda krona.

Zilliken tillhör topproducenterna i Mosel-Saar-Ruwer och odlar enbart Riesling i sina fyra vingårdar på sammanlagt 10 ha. Saarburger Rausch är den klart största med 8 ha. 

Vinet har doft av honung, melon, stenfrukt och mineral. Trots sin ungdom finns här också en tydlig ton av petroleum. Vinet har ganska hög sötma men är härligt friskt och smakar päron, melon, söta citrusfrukter och mineral. Jag köpte bara ett par flaskor men kommer snarast ge mig ut på jakt efter fler!

Den här gången dricker vi Zilliken Saarburger Rausch Kabinett till Ma Po Doufu eller Den koppärriga kärringens tofu. Vi följer ett recept på utmärkta webbplatsen Kinesiskarecept.se. I SVT:s Kinas mat (säsong 2, avsnitt 6) med favoriten Fredrik Önnervall finns också instruktion på hur rätten ska tillagas och dessutom spännande fakta om sichuanpeppar. 


Ma Po Tofu (Den koppärriga kärringens tofu)

2 kommentarer:

Red Scream sa...

Love Zilliken! Har en låda 2013 Rausch Kabinett, men den tänker jag lägga undan minst två år till...

johan p sa...

Det gör du helt rätt i, Red Scream!