Anpassad sökning

söndag, oktober 25, 2015

2013 Wines of Substance Cabernet Sauvignon

2013 Wines of Substance Cabernet Sauvignon

Tydligen tyckte Charles Smith inte det räckte med vinerna från K Vintners, Charles Smith Wines, Sixto, Charles and Charles, Vino och Secco. Han har därför också startat en ny serie viner under det blygsamma namnet Wines of Substance

Tydligen var det från början tänkt att det endast skulle handla om ett vin, en Cabernet som skulle bli den mest prisvärda i USA. Idén växte och Substance portfölj har utökats med fler viner på Merlot, Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc. 

Om Wines of Substance lyckades med intentionen att ta fram den mest prisvärda cabben i USA kan inte jag avgöra. Däremot kan jag med bestämdhet hävda att Charles Smith än en gång lyckats göra ett riktigt bra vin för en billig peng. Jag betalade 169 kr för Substace 2013.

1000 flaskor släpptes i tillfälliga sortimentet på Sb den fjärde september. I skrivande stund ligger hemsidan nere men jag tror knappast att det kan finnas mer än möjligtvis några ströflaskor kvar.

Cabernet Sauvignon-druvorna till Substance kommer från två vingårdar i på hög höjd i Columbia Valley. Fermentering har skett med naturlig jäst och vinet, som legat tolv månader på 50% nya franska fat, har varken filtreras eller klarats.

Substance har ganska klassisk cabernetdoft med svarta vinbär och blyerts. Här finns också vanilj från fatlagringen, lite röda körsbär och en mintig ton. Trevligt!

Vinet har en mycket bärig smak med svarta vinbär och saftiga mörka körsbär. Vi hittar också lakrits, blyerts och svartpeppar. Sötman upplevs som relativt hög och här finns en del grusiga tanniner. Eftersmaken är aningen kort. Alkoholen (14,5%) känns helt integrerad. Ett gott vin om än ganska enkelt! Våra flaskor är slut nu men om det gick att köpa fler hade jag gärna hållt mig framme.

Ingredienser för en lat fredagskväll i Hammarby sjöstad: pizza från
Bodino, Cabernet i glaset och Homeland på SVT-play. 

Inga kommentarer: