Anpassad sökning

tisdag, juli 21, 2015

2012 Chasseur Pinot Noir Vrai Cote


När Bill Hunter började göra eget vin 1994 försökte han registrera varumärket Hunter men det var tyvärr redan upptaget. Istället fick det bli Chasseur, jägare på franska.

Vrai Cote är Chasseurs enkla Pinot Noir med druvor från flera vingårdar i Sonoma Coast. Vinet importeras till Sverige av Videhult & Medici och släpptes på Sb 20 mars. Det finns fortfarande några flaskor kvar och priset ligger på 219 kr.Vi dricker vinet till grillade kycklingben med en glace på chilisauce, chipotlepasta och honung. Mycket gott och vinet fungerar jättebra till BBQ. Till kycklingen serverar vi potatis som också legat under locket på grillen och en salsa med bland annat rostad majs, röd paprika och massor av koriander.

Vrai Cote som legat 15 månader på franska fat där 33% var nya, doftar jordgubb, vinbärsgelé, kryddor och aning vanilj. Vinet har liten hetta från alkoholen (14%) och smak av hallon, vinbär och svartpeppar. Riktigt, riktigt bra och hade jag inte känt till priset hade jag gissat på åtminstone det dubbla.  


Inga kommentarer: