Anpassad sökning

söndag, november 10, 2013

And the winner is...

Jag kan inte minnas att jag vunnit någonting sedan min idrottskarriär på 1980-talet men tidigare i veckan tilldelades jag Matbloggspriset i kategorin Bästa dryckesblogg! Det kändes väldigt överraskande att uppmärksammas på detta sätt och givetvis mycket roligt och hedrande.


Kategoriansvarig för  Bästa dryckesblogg 2013 har varit välkände mat- och vinprofilen Fredrik Schelin som bland annat ligger bakom DinVinguide.se och Stockholm Wine Club. Fredrik driver också restaurangen Syster O Bror tillsammans med sin syrra. Till sin hjälp i juryarbetet har Fredrik haft Magnus Reuterdal och förra årets vinnare Anders Öhman, båda bekanta namn för alla som läser svenska vinbloggar.

Min blogg var nominerad i dryckeskategorin tillsammans med Ett glas rött, tack! och Ofiltrerat. Båda skulle naturligtvis vara lika värdiga vinnare och jag vill tacka juryn för att ni valde min blogg.

Motiveringen:

Under sju års tid har denne bloggare konsekvent och outtröttligt satt ljuset på Nya världens viner. Med ett behagligt och choosefritt språk fokuserar han på det väsentliga: hur vinet smakar och upplevs men kanske allra viktigast, hur det smakar i kombination med mat. Vinet presenteras alltid tillsammans med rätten det avnjutits till och ibland får vi även receptet. Det är så här vi vill se mat- och vinbloggandet – i härlig symbios.  Starkt jobbat Johan – din blogg kommer vi ALDRIG att sätta P för!

Priset och uppmärksamheten har fått mig att börja tänka efter vad det är jag vill med mitt bloggande? Det enda jag hittills kommit fram till är att jag tänker fortsätta skriva om mina mat- och vinupplevelser men jag har också en önskan att utveckla det. Min blogg har sett ungefär likadan ut sedan starten 2007. Nästan det ända som tillkommit var när jag började fotografera maten sommaren 2010 och den utvecklingstakten kanske är lite väl långsam.

Vad som kommer att hända med bloggen vet jag fortfarande inte. Kanske blir det bara små förändringar, kanske kommer vinvärlden att skaka i sina grundvalar!

Som pris för bästa dryckesblogg 2013 får jag möjlighet att ge ut en bok genom Books on Demand. Det känns självklart vansinnigt roligt med en egen bok men under våren tänker jag först och främst fortsätta att utföra ett bra arbete på mitt ganska nya jobb vid Barn- och utbildningsförvaltningen i Solna Stad och dessutom slutföra mina studier vid Stockholms universitet. Bloggande och funderingar på vad boken ska innehålla får jag hinna med på den tid som blir över. Förslag till förbättringar av bloggen och vad boken ska handla om mottages tacksamt till min mailadress johan_peterson@nyc.com.

Till slut ett stort tack till Christopher, Kinna och alla andra som arbetar med Matbloggpriset, juryn till dryckespriset och givetvis till alla som läser min blogg.

Hälsningar,

Johan Peterson

Prisutdelning på Mitt kök-mässan. Prisutdelare var Alexandra Zazzi
och Fredrik Schelin. Det är jag i mitten!

12 kommentarer:

Red Scream sa...

Grattis Johan! Din blogg är alltid lika rolig, inspirerande och informativ att läsa! Ha det gott, Ulf

johan p sa...

Tack Ulf! Det värmer.

Herren sa...

Stort Grattis! Välförtjänt - äras den som äras bör!

Ruso sa...

Grattis Johan! Jag läser alltid din blogg med behållning.

Hippy sa...

Grattis Johan!
Det er fortjent :) ser altid frem til nye indlæg og tack for mange gode anbefalinger :)

/Brian

Vintresserad sa...

Johan! Stort grattis - synnerligen välförtjänt! Keep up the good work! Bästa vinhälsningar - Peter (Vintresserad)

Pete i skåne sa...

Stort grattis! Mycket välförtjänt.

(Från en läsare sen 4 år till aks som nu kryper ur sitt skal och lämnar sin första kommentar)

mathias sa...

Bara att instämma med föregående talare. Jag är också en återkommande läsare som dessutom också passar på att lämna min första kommentar: grattis! Mycket välförtjänt!

johan p sa...

Stort tack till Herren, Ruso, Brian, Peter, Pete och Mathias. Jag hoppas ni orkar och vill hänga med ett tag till!

Christer sa...

Stort grattis i efterskott ::

Kayaker sa...

Grattis! Det priset är du väl värd! Intressant mat och synnerligen intressanta mat- och vinkombinationer som ofta utmanar konventionerna.

johan p sa...

Tack Christer och Kayaker!