Anpassad sökning

söndag, juli 21, 2013

2010 Charles Smith Wines The Velvet Devil Merlot


Jag befinner mig alltså på Råå i södra Helsingborg i ett par veckor för att semestra och träffa familj och vänner. Det är bedårande vackert här och jag tänker ta mig friheten att lägga upp lite semesterbilder på bloggen. Först ut blir en vy över delar av Råå hamn där det denna dag firats "fiskelägets dag". När bilden togs var firandet över och allt var  lugnt och stilla igen.

Råå hamn med vattentornet i bakgrunden

När kvällen närmar sig tar vi fram grillen igen. Denna gång är det kamben som gäller och de är förkokade i en timme. Därför ska de bara få ett snabbt besök på  grillen för att brännas av med lite glace. Glacen blev en improviserad sak med bas av chilisauce och med sötma från ketjap manis.Till detta bräserar vi färsk vitkål med fänkål, spansk gul peppar, bacon och äpple och eftersom det hela känns lite för nyttigt och sunt, kokar vi också ihop en laddning creamed corn. Mums!

I glasen häller vi 2010 Charles Smith Wines The Velvet Devil Merlot som är gjord på  91% Merlot och 9% Cabernet Sauvignon. Druvorna kommer från vingårdarna Milbrandt och Purple Sage i Wahluke Slope AVA och Upland i Snipes Mountain AVA. Alla tre ligger i Washington State men ganska nära gränsen mot Oregon.
 
The Velvet Devil som importeras av Handpicked, finns i beställningssortimentet och kostar 119 kr. För det priset får man naturligtvis ett ganska enkelt vin som precis som de andra från Charles Smith Wines (alltså inte de från K Vintners) är tänkta för omedelbar konsumtion, även om Velvet Devil säkert klarar ett eller ett par år i källaren.

Doften domineras av mörka körsbär men här finns också tydliga fattoner och aningen vitpeppar. I munnen är vinet mycket mjukt och aningen syrligt med smak av körbär, björnbär och svarta vinbär tillsammans med rostade fat. jag har ingen koll på sockerhalten men den måste vara relativt hög. Här finns en antydan om röd sylt.

På det hela taget ett trevligt grillvin som funkar fint tillsammans med våra lite sötklibbiga kamben och även orkar med den bräserade vitkålen som fått en hel del hetta av den gula spanska pepparn. Väger jag dessutom in priset blir The Velvet Devil ett fynd!   


Kamben, creamed corn och bräserad vitkål med fänkål, bacon, chile och
Granny Smith.

Inga kommentarer: