Anpassad sökning

lördag, juli 20, 2013

2009 Black Sheep Finds Genuine Risk


På sommarbesök i Skåne är det som vanligt två saker som gäller. Fisk och grill. Än så länge har det inte blivit någon fisk men vi har redan  tjuvstartat grillningen med korv och fläsk. I går var det dock oxkött som gällde och närmare bestämt entrecôte. I glasen hällde vi en bordeauxblend från Black Sheep Finds i Santa Barbara gjord på 58% Cabernet Sauvignon, 24% Petit Verdot, 10% Merlot och 8% Cab Franc.

Detta är endast andra gången jag drar korken ur en flaska från Peter Hunken och Amy Christine som tillsammans driver det lilla Black Sheep Finds och precis som förra gången blev det en positiv överraskning.

Genuine Risk som det 2009 gjordes 175 lådor av, är inte något elegant vin utan i dag snarare lite grovt och ungt med gott om tanniner och schysst syra. I doften finns det en hel del mörka bär som blåbär, svarta vinbär och björnbär men också en del örter, tobak och vanilj.

Även i smaken är det mörka bär som dominerar men en del röda plommon också kommit in i bilden. Också här finns det vanilj och örter (t ex mynta) tillsammans med spår från fatlagringen.

Jag gillar 2009 Genuine Risk som imorteras av Vinopia och finns i beställningssortimentet för 261 kr. Vinet är gott nu men jag misstänker att ett år i källaren hade gjort att bitarna faller ännu mera på plats.


Någon bild på det grillade blev det inte. Däremot ett foto på
pajen/cheesecakeen med dulce de leche som vi åt till dessert.
Den var lika god som den är snygg!

Inga kommentarer: