Anpassad sökning

fredag, december 07, 2012

2010 Melville Syrah Estate Verna's


Melville Vineyards and Winery, strax utanför Lompoc i de västra delarna av Santa Ynez Valley behöver knappast någon närmare presentation. De flesta som gillar vin från Kalifornien har redan hört berättelsen om Ron Melville och vinmakargeniet Greg Brewer som slog sig ihop för att göra vin på druvor från Borgogne och norra Rhône.   

Druvorna till det här vinet kommer från Melvilles egen 40 ha stora Verna's Vineyard i Cat Cannyon strax norr om Los Alamos. 40% av druvorna fick sitta kvar på klasarna under jäsningen och vinet har legat 8 månader på neutrala franska fat. Det har gett ett ovanligt lätt och läckert, nästan Pinot-liknande vin.

I doften finns det körsbär och vinbär tillsammans med aningen vitpeppar, örter och chark. Initialt är smaken ganska gles men med luft förbättras detta. Även i smaken finns det gott om körsbär men också mörkare bär som björnbär. Alkoholhalten på 14,9% är i dagsläget ett problem, men inte något stort sådant.

Totalt gjordes 2487 lådor och vinet finns i beställningssortimentet där det kostar 259 kr. Ett bra pris för en annorlunda men mycket läcker cali-syrah som jag först drack till t-ben med bea men som räckte till både en och två middagar till. Fast då krävdes en del självkontroll...

T-bone steak, bea och haricots verts. Pommes fick inte plats på bilden.

Inga kommentarer: