Anpassad sökning

måndag, november 05, 2012

2010 Charles Smith Cabernet Sauvignon Chateau Smith


Trots en förkärlek för viner från Charles Smith i Washington är detta första gången vi dricker Chateau Smith Cabernet Sauvignon här hemma. Vinet kostar 179 kr och finns i beställningssortimentet.

2010 Chateau Smith är ett riktigt bra vin. Inte fantastiskt och initialt ganska knutet men med luft alternativt ett par år i källaren, öppnar det upp fint.

Vinet är en blanding med 95% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot och 1% Malbec. Druvorna är hämtade från fyra vingårdar i Wahluke Slope AVA, Snipes Mountain AVA och Yakima AVA.

I doften hittar vi mörka svarta vinbär, körsbär, björnbär och fat. Vinet har lagrats i franska fat men Charles Smith uppger inte hur stor del som var nya eller hur länge vinet har varit där innan det hälldes på flaskor.

Ungefär samma saker återfinns i smaken och här finns ett rejält lager med tanindamm.

Det är alltså ingen större komplexitet vi talar om men ett saftigt och lättgillat vin med karaktär.Vi har delar av min familj på middag och lagar gryta på oxkött som vi serverar med potatispuré och haricots verts men vi inleder med ett par glas Cloudy Bay Pelorus som vi testat flera gånger på senste tiden, både till mat och på egen hand. Ett mycket trevligt chardonnaybubbel med citrus, äpple och nougat som för 119 kr är ett av höstens fynd!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ligger i Bs går att beställa, läste du fel

johan p sa...

Tack för uppdateringen! Nu funkar det och jag ändrar i texten.