Anpassad sökning

fredag, november 04, 2011

2010 Seghesio Family Vineyards Pinot Grigio


Eftersom Seghesio Family Vineyards har sitt ursprung i Eduardo Seghesio som utvandrade till USA från Piedmonte på 1880-talet är det  kanske inte så konstigt att det här vinet fått det italienska namnet på druvorna men stilen är mer Alsace än norra Italien.

Hur som helst så funkar det helt förträffligt till våra oortodoxa hummerpizzor med en en blinkning mot Louisiana och med en aning het creolekryddning. Tomatsåsen fick lite sting med hjälp av chipotle i adobo och över pizzorna pudrade vi Cajun Seasoning från Fiddes Payne.

Druvorna till vinet har odlats i Seghesios vingårdar i Russian River Valley och Dry Creek Valley. 2010 var den kallaste odlingssäsongen på 40 år och vinet har jäst på ståltankar.

I den kryddiga doften hittar vi päron, stenfrukter, tutti frutti, citruszest och mineral. Ungefär samma saker återkommer i smaken tillsammans med melon. Munkänslan blir aningen fet och gräddig.

Detta vill vi ha mer av och testa till andra kryddiga rätter. Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 169 kr.

Hummerpizza från den djupa Södern

Inga kommentarer: