Anpassad sökning

söndag, maj 16, 2010

2008 Kloster Eberbach Riesling Spätlese


En enkel och ganska tråkig ung spätlese som definitivt gör sitt jobb till vår asiatiska mat med lite hetta men som för övrigt inte direkt ger några bestående minnen.

Kloster Eberbach Riesling Spätlese 2008 har äpple, päron, torkade aprikoser och honung i doften. Smaken innehåller päron, honung och cirtrus.

Inte den mest intressanta Riesling vi druckit men med tanke på det låga priset är Kloster Eberbach Riesling Spätlese ett bra val till asiatisk mat med chilihetta.

Till vår mat i dag där vi hämtat inspiration bl a från de utmärkta asiatiska kokböckerna "Äta ris" av Minh du Aleng och "Modern asiatisk mat" av Peter Lindgren och Erik Widegård.


Crispy Duck med nudelwok och mangopuré

2 pers

ANKA
1 ankbröst
salt
five spice
olja att fritera i

Skär rutmönster i skinnsidan av ankbröstet. Salta och gnid in med five spice. Ångkoka i 2 timmar. Fritera några minuter i olja. Skiva upp i tunna skivor.


NUDELWOK
1/4 färskt vitkålshuvud
1 morot
1 asiatisk röd chili
1/4 röd paprika, strimlad
100 g breda risnudlar
5 cm purjolök
olja
1 lime
1 msk hoisinsås
1 tsk fisksås
1/2 msk flytande honung
2 msk salta jordnötter, hackade

Koka ihop hoisinsås, fisksås, och honung i en kastrull. Skär vitkål, purjo och morot i lika tjocka och breda strimlor som risnudlarna. Koka risnudlar enligt anvisning på paketet. Woka grönsaker och nudlar i het olja. Häll över såsen. Strö över jordnötter.


MANGOPURÉ
150 g mango (vi använder fryst)
1/2-1 asiatisk röd chili, hackad
15 g smör
1/2 msk riven ingefära
1/2 msk flytande honung
fisksås
0,25 dl vatten

Smält smöret i en kastrull. Lägg i mango och ingefära. Koka tills mangon blir mjuk. Häll i övriga ingredienser och puréa med mixer.

Crispy Duck med nudelwok och mangopué

Inga kommentarer: