Anpassad sökning

söndag, maj 23, 2010

2007 Ridge Chardonnay Santa Cruz Mountains


Tillsammans med vännen Jacob lagar jag varje år en liten middag med fokus på pilgrimsmusslor från Norge och bjuder in några nära vänner. I år var vi nio personer hemma hos Jacob och Camilla i Hornstull och förutom pilgrimsmusslor hamnade också blåmusslor och ankbröst på bordet. Allt som allt blev det fem rätter och fyra viner och ett av dessa var denna Chardonnay från Ridge, söder om San Francisco.

Druvorna till vinet kommer från flera olika odlingslotter i Monte Bello Vineyards och tillverkas varje år, till skillnad från den exklusivare Chardonnay Monte Bello där druvorna endast kommer från en av lotterna och bara görs vissa år.

2007 Chardonnay Santa Cruz Mountains är ett mycket bra vin och för oss som föredrar amerikanska varianter på denna druva är det här bland de bättre vinerna som går att hitta.

Doften innehåller honungsmelon, ananas, Granny Smith-äpple, ek och vanilj tillsammans med en dos mineral.

Smaken är frisk med mineral, citrus och ananas. Här finns päron och äpple tillsammans med honung, vanilj och en lite oljig glycerinton. Faten är mycket beskedliga och vinet har mycket bra balans trots sina 14,5% alkohol.

I min bok blir det inte mycket bättre än så här!

Inga kommentarer: