Anpassad sökning

söndag, mars 10, 2019

2016 Chateau Ste. Michelle Cabernet Sauvignon Indian Wells

2016 Chateau Ste. Michelle Cabernet Sauvignon Indian Wells

3 mars släpptes denna Cabernet Sauvignon från Chateau Ste Michelle på Sb. Firman, som är en av de största producenterna i Washington State, ligger i Woodinville en knapp halvtimmes bilfärd nordöst om Seattle. Druvorna till vinet, 89% Cabernet Sauvignon  och 11% Syrah, kommer från vingårdar i Horse Heaven Hills, Cold Creek, Wahluke Slope, Red Mountain, Snipes Mountain och Yakima Valley. Alla dessa ligger i det stora Columbia Valley AVA.

2016 Chateau Ste. Michelle Cabernet Sauvignon Indian Wells har bärig doft med svarta vinbär och körsbär. Här finns choklad, tobak och fat. Vinet har legat 22 månader på 39% nya amerikanska- och franska ekfat.

23% av vinets druvor kommer från en ovanligt varm vingårs i Cold Creek. Förmodligen är det druvorna härifrån som gett vinet den ganska höga sötman. Annars är det bären som dominerar smaken. Främst svarta vinbär. Här finns också en rejäl dos av fat  Vinet har en pepprig eftersmak. Alkoholhalten på 14,5% är inte helt integrerad. 


Ett enkelt och ganska ruffigt vin som är lätt att tycka om men som inte kan skryta med någon vidare elegans. Jag tror att vinet kan bli bättre om det får tid på sig. Därför lägger jag undan ett par flaskor och återkommer om ett år eller två.

Vi drack vinet till boeuf Bourguignon, kokt potatis och haricots verts. Det fungerade OK men ett något stramare vin med lägre sötma, hade säkert varit ännu bättre. Vinet finns i ordinarie sortimentet på Sb och kostar 199 kr. Finns också på halvflaska för 105 kr.

Boeuf Bourguignon

Inga kommentarer: