Anpassad sökning

söndag, december 16, 2018

2017 Revancha Chenin Blanc


2007 råkade Roberto de la Mota ut för en allvarlig bilolycka som nästan tog hans liv. Det var för att hylla den andra chans han fått efter att ha överlevt som Roberto startade projektet Revancha tillsammans med sin son Rodrigo. 

Vi dricker alltför sällan vin från Argentina och det är ännu mer ovanligt att jag skriver om dem på bloggen. När det gäller härliga 2017 Revancha Chenin Blanc, som kostar 149 kr på Sb, gör jag gärna ett undantag. Vinet släpptes i tillfälliga sortimentet i juli och är nästan slut men några butiker har fortfarande flaskor kvar när detta skrivs. Passa på innan det är för sent!

Vinet doftar ananas, grapefrukt, vanilj, muskot och fat. Munkänslan är aningen fet. Faten återkommer i smaken. 80 procent av druvjuicen jäste på ståltankar och 20 procent på franska ekfat. 20 procent av vinet lagrades i ett halvår på franska ekfat, resterande på ståltankar. I smaken hittar vi även clementin och apelsin tillsammans med ananas, honung och mineral. 

Vi dricker vinet till take away-mat från Kalf & Hansen som satsat på nordisk ekologisk snabbmat. Jen kör månadens gryta med grönsaker, fläskkött och en vegansk mayo med fermenterad vitlök. Jag väljer rätten Stockholm – ungsrostade grönsaker med veganska frikadeller (det går även att välja kött eller fisk), chilimayo och bröd. Båda rätterna smakar härligt och funkar utmärkt till vinet.   

Inga kommentarer: