Anpassad sökning

söndag, december 09, 2018

2016 Chateau Ste. Michelle Syrah


2 december släpptes denna Syrah från Chateau Ste Michelle på Sb. Firman, som är en av de största producenterna i Washington State, ligger i Woodinville en knapp halvtimmes bilfärd nordöst om Seattle. Druvorna till vinet, 99% Syrah och 1 % Viognier, kommer från vingårdar i Wahluke Slop, Horse Heaven Hills, Columbia Valley, Rattlesnake Hills och Yakima Valley AVA:s. AVA är ett avgränsat område för druvodling i USA. Det finns strax över 600 AVA:s i USA. 14 av dessa ligger i Washington State.

Chateau Ste. Michelle startade sin verksamhet 1954 och är Washingtons äldsta vineri.  Chateau Ste. Michelle Syrah ingår i SB:s ordinarie sortiment och finns i skrivande stund i över 80 butiker runt om i landet. En flaska kostar 139 kr.

Det kraftiga och mycket fruktiga vinet har doft av mörka bär. Det handlar främst om cassis och körsbär, men här finns också fat, våt jord och viol. Munkänslan är något tjock och i smaken återkommer fat tillsammans med körsbär och vinbär. Här finns också en liten not av salmiak. Ett enkelt men trevligt, fruktigt vin som vi gärna återkommer till.  

Köttbullar med potatismos, gräddsås, ärtor och rårörda lingon.

Inga kommentarer: