Anpassad sökning

lördag, november 04, 2017

2015 Ridge Zinfandel East Bench


100% Zinfandel från vingården East Bench i Dry Creek Valley.  Tag gärna en kort drönartur över vingården via filmen nedan. Vi räknade med att vinet skulle vara galet ungt men ville ändå prova direkt när de 1800 flaskorna släpptes på Sb den 20 oktober. Ridge påstår själva att vinet är bra nu (jag tror det skrevs i början av året) men kommer utvecklas under de kommande sex till sju åren.  Efter att ha provat är min rekommendation att inte lyssna på Ridge och låta flaskorna ligga åtminstone ett eller ett par år. Vi sparade en halv flaska i kylen och dag två var vinet väldigt mycket bättre än efter en halv dag i karaff.
I doften hittade vi en mix av röda och mörka bär som svarta vinbär och körsbär. Här finns också en del fat och vanilj. Vinet har legat 12 månader på lufttorkade amerikanska ekfat.10% var nya, 40% ett - två år gamla och 50% tre - fyra år gamla.

I munnen slås vi av vinets höga syra. Här finns en hel del tanniner. Vinbär och körsbär återkommer i smaken tillsammans med en del peppar. Som sagt, ett vin som bara blev bättre efter en dag i kylen. Det finns i skrivande stund forfarande flaskor kvar i 45 av Sb:s butiker. 2015 Ridge Zinfandel East Bench kostar 289 kr.

Ostburgare – rätt och slätt!

Inga kommentarer: