Anpassad sökning

söndag, november 12, 2017

2014 Mount Eden Vineyards Chardonnay Santa Cruz Mountains

2014 Mount Eden Vineyards Chardonnay Santa Cruz Mountains

2014 var en ovanligt torrt vinår för i Santa Cruz Mountains och Mount Eden Vineyards gjorde endast endast 1495 lådor av detta vin. Via importören Johan Lidby har några flaskor letat sig till Sverige. De återfinns i beställningssortimentet på Sb och kostar 599 kr. 

För den förmögenheten får man ett härligt vin. Doften är fräsch, nästan vibrerande med citron (både färska och i form av citrusdoftande våtservetter!), mogna gula päron, banan, vanilj och fat. Smaken är smörig med citrus, persika och gula päron, Här finns också tropiska frukter, vanilj samt något som mest påminner om cirtonfromage.

Mount Eden Vineyards ägs och drivs sedan 2008 av Jeffrey och Ellie Patterson. Jeffrey började arbeta som assisterande vinmakare på firman 1981. Något år senare fick han ta över som  chefsvinmakare och Ellie blev firmans "business manager". 

Vi drack årgång 2013 av detta vin till pizza med kantareller och det blev toppen. Därför ville vi få med svampen även denna gång. Det blev en smarrig fiskgratäng på rödtunga med spenat och kantarellsås.   

Gratäng på rödtunga med kantarellsås.

Inga kommentarer: