Anpassad sökning

lördag, december 17, 2016

2014 Au Bon Climat Chardonnay Santa Barbara County

Det har gått ett tag sedan vi drack denna härliga Chardonnay från Au Bon Climat i Santa Barbara. Jag har helt enkelt missat att skriva om det. Det är synd för det är ett härligt vin till det mycket tilltalande priset 199 kr. 

Vinet släpptes i Sb:s tillfälliga sortiment i maj. I skrivande stund finns vinet endast i tre butiker - två i Halland och en i Östergötland. Däremot finns årgång 2013 i beställningssortimentet och det finns goda möjligheter att det bara blivit bättre efter tiden i flaska. Priset för detta vin ligger på 219 kr.

Au Bon Climat startades 1982 av Jim Clendenen och Adam Tolmach och redan första årgången skapade en hel del buzz i den kaliforniska vinvärlden. Så småningom gick Jim och Adam skilda vägar. Adam Tolmach startade The Ojai Vineyard och Jim Clendenen fortsatte driva Au Bon Climat.

2014 Chardonnay Santa Barbara County har en fantastiskt komplex doft med ananas, citrus, hjortron, bakade äpplen och gula blommor. Här finns mandelmassa, fat, örter och mineral. I smaken hittar vi äpple, päron, citrus och något tropiskt. Även här finns fat och mineral. Eftersmaken är härligt lång.  

Inga kommentarer: