Anpassad sökning

lördag, oktober 15, 2016

2013 Michael David Winery Petite Petit

2013 Michael David Winery Petite Petit

The Blues Highway, eller mer officiellt U.S. Route 61, går genom hela USA. Vägen följer till stor del Mississippifloden norrut, från New Orleans i söder, genom delstaterna Louisiana, Mississippi, Arkansas, Missouri, Iowa och Minnesota. 

Årets nobelpristagare i litteratur har gjort vägen odödlig genom den enormt betydelsefulla  LP:n Highway 61 Revisited från 1965. Men Sunnyland Slim, Johnny Young och James "Son" Thomas har hyllat den 2 300 km långa vägen.  

Strax före gränsen mot Kanada, går Route 61 förbi det pytelilla samhället Grand Marais vid Lake Superiors stand. Här ligger My Sisters Place som bland annat har 24 sorters hamburgare på menyn. En av dessa, the Goober Burger, har uppmärksammats av Travel Channels TV-program Bizarre Foods. 
Gooberburgaren är alltså en ganska vanlig hamburgare men med ganska udda topping av jordnötssmör och majonnäs. Eftersom både Jen och jag gillar jordnötssmör var det naturligtvis helt nödvändigt att testa. Första gången vi gjorde det var på våren 2013 och eftersom vi gillade den bisarra skapelsen, menade vi båda att vi kunde tänka oss att käka detta igen. Det dröjde tre och halvt år men nu hade det blivit läge igen.   
2013 valde vi att dricka Peter Franus Zinfandel från 2008 med druvor från Brandlin Vineyard på Mount Veeder till våra burgare. Ett vin som det endast producerades strax över 800 lådor av. Denna gång valde vi det enklare Petite Petit från Michael David Winery i Lodi.

Vinet är en blandning med 85% Petite Sirah och 15% Petit Verdot. Årgången är på Sb ersatt med 1014 och kostar 159 kr.Petite Petit har mullig doft med mörka körsbär, björnbär och en något kryddig ton med kaffe och vanilj. Fatlagringen är tydlig och tyvärr också alkoholhalten (14,5%). I den fruktiga smaken hittar vi svarta vinbär och körsbär. Här finns också choklad och en animalisk ton av rökt bacon. 

Petite Petit är ett trevligt, om än enkelt vin, som vi gärna återvänder till. Det funkar så bra någon kan hoppas på till de knasiga burgarna med jordnötssmör och mayo.


Inga kommentarer: