Anpassad sökning

måndag, augusti 01, 2016

2013 J. Lohr Petite Sirah Tower Road

2013 J. Lohr Petite Sirah Tower Road

Eftersom Jen och jag inte äger någon grill, brukar vi passa på att grilla mest varje dag under våra semestrar i Skåne. Till denna kväll hade vi skaffat oss ett par ryggbiffar, plockat lite sallad och kokat ihop en smörig sås med chipotle och bourbon. Till det valde vi en Petite Sirah från J. Lohr, med druvor som växt i Paso Robles AVA, San Luis Obispo County, ungefär halvvägs mellan Los Angeles och San Francisco.

Familjeägda J. Lohr Vineyards & Wines, som arbetar hårt med hållbarhet i både vingårdar och vinerier,  förfogar över cirka 1500 ha vingårdar i Paso Robles, Monterey och Napa Valley. Firman startades 1971 och har i dag vinerier i San Jose och Paso Robles. Den årliga produktionen ligger på över 1 miljon lådor och i portföljen finns massor av olika viner i flera olika serier. J. Lohr har även haft framgångar med sina alkoholfria viner.

Petite Sirah Tower Road är en blend med 97% Petite Sirah och 3% Syrah. Vinet ingår i J. Lohr Vineyard Series, där de röda vinerna på hemsidan kostar $35. Förutom Petite Sirah finns det också vin på Pinot Noir och Cabernet Sauvignon i serien. I beställningssortimentet på Sb kostar Petite Sirah Tower Road 199 kr. J. Lohr importeras av Galatea.

Vinet har fruktig doft med cassis, björnbär och körsbär. Här finns också en jordig, nästan blodig ton och en del fat. Vinet har legat 16 månader på franska fat, där 80% var nya.

Faten finns också med i smaken som domineras av mörka plommon, körsbär och björnbär. Vi hittar också russin, bacon och en örtig ton som jag tolkar som salvia. Ett trevligt vin som jag gärna dricker mer av när det vankas grillning i framtiden!

Ryggbiff med smörig chipotle- och bourbonsås.

Inga kommentarer: