Anpassad sökning

söndag, mars 13, 2016

2012 Girard Artistry


Artistry från Girard i Napa Valley är en bourdeaxblend som i årgång 2012 är gjord av 59% Cabernet Sauvignon, 13% Petit Verdot, 11% Malbec, 9% Cabernet Franc och 8% Merlot. 900 flaskor lanserades på Sb i slutet av februari 2016. Det finns fortfarande några kvar, bland annat i vinkällarbutikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

På Girards hemsida kostar 2012 Artistry $45, vilket med dagens kronkurs blir 405 kr. Priset på Sb ligger på 349 kronor. Rena fyndet alltså!

Vinet har en trevlig doft med svarta vinbär, lakrits, choklad, viol och cederträ. Det är så klart väldigt ungt men enligt rapporter på Cellartracker ska Artistry 2012 kunna drickas redan. Det gjorde det inte. Smaken är just nu helt knuten trots en halv dag i karaff. Självklart borde vinet få ligga några år men jag blev helt enkelt inte tillräckligt nyfiken för att köpa fler flaskor. Trots det tilltalande priset.Fantastiskt kött i Helenelund


Från flera håll har jag hört lovord över Håkans kött och delikatess i Sollentuna, precis vid pendeltågsstationen i Helenelund. Strax före jul hade jag förmånen att prova Håkans fantastiska merguez och sedan dess har det bara varit en tidsfråga innan jag skulle ta mig till Sollentuna och besöka den lilla butiken. 

Väl i Helenelund blev det självklart ett paket merguez men till vinet från Girard hade vi bestämt oss för att satsa på varsin biff. Köttet i Håkans butik såg fantastiskt ut och jag fastnade till slut för entrecôte.

Vi ville att köttet skulle få den största uppmärksamheten under vår middag och ville inte krångla till det. Därför serverade vi entrecôten med en enkel morotssallad och chimichurri på persilja och koriander. Smaskens!


Entrecôte från Håkans kött i Helenelund.

Chimichurri  

½ dl koriander, hackad 
1 dl bladpersilja, hackad 
1 medelstor schalottenlök, hackad 
1-3 vitlöksklyftor, finhackade 
1 dl olivolja 
½ msk rödvinsvinäger 
½ msk pressad citron 
½ tsk chili flakes 
½ tsk salt 
½ tsk svartpeppar  

Blanda allt och förvara i burk i kylskåp.Ett ganska risigt foto föreställande morotssallad med russin,
chimichurri och en mediumstekt entrecôte

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johan
Delar din uppfattning, provade i fredags och tyckte nog att det var verkligen inget fel, men heller inte något så roligt att man fick mersmak.
Mvh
Erik