Anpassad sökning

fredag, december 25, 2015

2013 Randall-Monroe Cellars Zinfandel Paso Robles

2013 Randall-Monroe Cellars Zinfandel Paso Robles

Det verkar vara ett tag sedan Randall-Monroe Winery uppdaterade sin hemsida med ny information. 2011 är senaste årgången av de viner som omnämns på sidan. Då fanns det inte någon Zinfandel Paso Robles i firmans portfölj men däremot en Zinfandel California med druvor från "California’s Sacramento River Delta and the cooler growing areas in the San Joaquin Valley". Därför är det svårt att veta om denna Zinfandel Paso Robles är ett vin framtaget efter importören Concealed Wines specifikationer eller något Randall-Monroe kommit på själva. Enligt uppgift, bland annat på Sb:s hemsida, är vinet gjort uteslutande på Zinfandel men jag misstänker att en liten andel Petite Sirah-juice också finns med i bilden.  

Vinet lanserades på Sb 1 december. I skrivande stund finns Randall-Monroe Zinfandel i 99 av Sb:s butiker och ska finnas i sortimentet i åtminstone sex månader. Vinet kostar 139 kr. 

Jag har saknat en billig zin som känns så här pass seriös. Ett vin där det inte krävs att maten anpassas med antingen sötma eller hetta. Visst finns det en antydan av sylt men det är inget som stör och blir kladdigt. 

Bär finns det däremot gott. I smaken handlar det främst om blåbär och björnbär. Här finns också smörkola, karamell och stekt svamp. Vinet är mjukt men har en del tanniner.

Doften är mycket fruktig med plommon, björnbär och vinbär. Vi hittar också rostade fat, choklad, peppar och någon ört vi inte närmare kan precisera. Klart godkänt och 2013 Randall-Monroe Zinfandel Paso Robles har inte någon riktigt seriös utmanare i klassen "Bästa Zinfandel under 150 kr". Jag är osäker om det finns någon lagringspotential men kommer att lägga undan några flaskor för att se vad som händer efter ett par-tre är på rygg. 

Vi dricker 2013 Randall-Monroe Zinfandel Paso Robles till vildsvinsköttbullar, potatismos, stekt brysselkål, pressgurka, gelé och en gräddig sås som fått smak av ansjovisspad och lingonsylt. Mums! 

Vildsvinsköttbullar med potatismos, gräddsås, stekt brysselkål, pressgurka
och svart vinbärsgelé.

Inga kommentarer: