Anpassad sökning

söndag, december 13, 2015

2013 Piedrasassi Syrah PS


Bakom Piedrasassi Bread & Wine på East Chestnut Avenue i Lompoc, Santa Barbara County, ligger det äkta paret Melissa Sorongon och Sashi Moorman. Piedrasassi gör både vita och röda viner på olika druvor men framför allt är det Syrah som gäller. När Jen och jag provade firmans 2012 Syrah PS våren 2014 tyckte vi det var årets hittills roligaste överraskning

Burgare på svensk, fet och grovmald högrev.
Vi dricker vinet tillsammans med vänner som är syrah- eller snarare shirazfantaster och vi är alla fyra helt överens om att 2013 Piedrasassi Syrah PS är ett riktigt, riktigt bra vin! Själv är jag smått lyrisk och har svårt att finna ord för att uttrycka min beundran för vinmakare Sashi Moorman.


Druvorna till PS kommer från flera vingårdar i närheten av Santa Rita och Purisima Hills. I vinets fruktiga doft som domineras av björnbär, finns en ton av chark och något vi närmast förknippar med sol på trä, tillsammans med kakao, lakrits och svartpeppar. Vinet är fruktigt med björnbär och körsbär men ganska stramt och har härlig frisk syra. Tanninerna är mjuka och tuggiga.

Piedrasassi importeras av Vinopia och finns i beställningssortimentet. Priset ligger på 349 kr och det måste anses som ett fynd! 

Högrevsburgare, coleslaw och ugnsbakad sötpotatis.

Inga kommentarer: