Anpassad sökning

onsdag, december 24, 2014

Founders Brewing Co All Day IPA


Founders Brewing Co ligger i Grand Rapids, den andra största staden i Michigan. Här brygger sedan 1996 Mike Stevens och Dave Engbers öl tillsammans och gör det med stor framgång. Founders har vunnit flera utmärkelser och placerat sig högt på diverse listor de senaste åren.

Founders importeras till Sverige av Wicked Wine. I beställningssortimentet finns flera olika typer och just nu finns två dessutom i butik. Förutom All Day IPA som endast går att beställa har jag har provat Centennial IPA. Mer om den nedan.
Jag har redan skrivit några rader om Founders All Day IPA i den förra posten men eftersom det är min favorit-IPA tycker jag att den är värd ett eget inlägg. All Day IPA har en i sammanhanget låg alkoholhalt. Den ligger på 4,7 %. All Day IPA finns i beställningssortimentet och kostar 19,90 för en 355 ml-burk (säljs endast i kollo om 12 burkar) eller lika stor flaska för 24,40 säljs endast i kollo om 24 flaskor.

Jag gillar att All Day IPA inte är något tokhumlat monster. Istället upplever jag den som ganska lätt eller ska jag säga snäll? Alla delar är i fullständig balans och harmoni. Här finns en ton av citrus
och örter. Bra jobbat, Founders!

Astrd och Apornas vegetariska Gr*llburgare är baserade på
sojaprotein och smakar riktigt bra!
Till Founders All Day IPA har jag bland annat ätit smarriga vegetariska Gr*illburgare från Astrid och Aporna, vars produkter säljs i diverse butiker runt om i landet. Jag har handlat Astrid och Aporna i min lokala Ica-butik.


Av ett annat slag än All Day IPA är Founders Centennial som ingår i Sb:s ordinarie sortiment och som kostar 21,90 + pant för en 355 ml-burk. I beställningssortimentet finns Centennial IPA också på 355 ml-flaska för 26,40 kr men den kan endast beställas i kolli om 24 flaskor.

I Centennial hittar vi doft och smak av citrus och en hel del andra frukter tillsammans med honung och bröd. Alkoholhalten ligger på 7,2 %. Även om Centennial är något helt annat än All Day IPA har de balansen gemensamt. Founders visar verkligen att de vet hur man brygger fantastisk öl!

Astrid och apornas Gr*llburgare med stekta champinjoner (Jodå, de finns där
under locket) och Sriracha-sås.

Inga kommentarer: