Anpassad sökning

måndag, juli 07, 2014

2011 Ravenswood Zinfandel Big River


2 juni släpptes 900 flaskor på Sb av denna Zinfandel från Ravenswood. Vingården Big River ligger i Alexander Valley i Sonoma County och vinet ingår i Ravenswoods Single Vineyard Designates Program(!). Det finns fortfarande flaskor kvar i en del butiker och ett gyllene tillfälle att bunkra så mycket som möjligt av en riktigt bra zin som kan drickas redan i dag men som förmodligen blir ännu bättre om den får vila sisådär en fem år. En flaska kostar 250 mycket moderata kronor.
19 månader på franska ekfat, varav 40 % nya.
19 månader på franska ekfat, varav 40 % nya.


Vingården Big River planerades på 1890-talet - rena stenåldern med Sonomamått mätt.  Den ägs och drivs av Scott och Lynn Adams som också gör eget vin under namnet Bella Winery.

2011 Ravenswood Zinfandel Big River har en något rökig doft med björnbär och blåbär, lakrits och choklad, vanilj och rostade fat. Vinet som har ganska hög syra och gott om tanniner, har legat 19 månader på franska ekfat där 40 % var nya. 

I smaken handlar det ganska mycket om björnbär och körsbär, fat, choklad och vanilj. Alkoholhalten på 15% är i dag inte helt integrerad. Det är det enda vi kan sätta på minussidan när det gäller detta härliga vin som passar alldeles utmärkt till våra burgare och som jag gärna skulle dricka vilken kväll som helst när det ligger lite ko på grillen.

150-grams burgare med Västerbottensost.

6 kommentarer:

Red Scream sa...

Du har inte provat Kunde än? Vore kul att se hur de är mot varandra

johan p sa...

Jag har inte provat Kunde och det är en utmärkt idé att ställa dem mot varandra. Återkommer!

Janne sa...

Det där lät så gott så jag tog mig iväg till Torsplan och köpte de två sista flaskorna där. Höga förväntningar:)

johan p sa...

Härligt Janne, det är bara att gratulera! Hör gärna av dig igen och berätta vad du tyckte och vad för mat du serverade vinet till.

/Johan P

Janne sa...

Blev mycket nöjd med vinet. Drack det till först en enkel pizza med enbart mozzarella och kantareller, sedan med örtigt lamm med potatisgratäng. Funkade särskilt bra till lammet.

Som sagt väldigt nöjd, och du beskriver det väl tycker jag. Får köpa fler viner från tips av dig helt enkelt:)

johan p sa...

Härligt att du gillade det Janne! Lamm och potatisgratäng låter som en strålande kombo till vinet.

Jag har inte några mängder med Zinfandels liggande men en och annan spännande finns det i mina gömmor. Jag håller alltid uppsikt över vad som släpps på Sb och intressanta Zinfandel missar jag ogärna. Stay tuned!