Anpassad sökning

lördag, mars 22, 2014

2009 Heitz Cellar Zinfandel Ink Grade Vineyard


I den organiskt certifierade (CCOF) vingården Ink Grade odlar Heitz Cellar Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc och Zinfandel. Vingården ligger i sluttning och börjar 250 meter över havet. Den övre delen ligger ytterligare 400 meter upp vilket gör Ink Grade till en av de högst belägna vingårdarna i Howel Mountan AVA. Druvorna till dagens vin kommer från de mellersta regionerna av vingården. Alice Heitz som tillsammans med sin man Joe började odla vin i Napa på 1960-talet, kallar sin Zinfandel Ink Grade för ett opretentiöst bordsvin.

När vi häller upp och sätter näsorna till möts vi av en tilltalande fruktig doft med körsbär, vinbär och björnbär. Har finns också viol, lakrits och en örtig tog. Mmm! Vinet har ganska hög syra och är inte alls våldsamt zin-maffigt utan förvånansvärt slankt. I smaken märks det tydligt att blåbär, hallon och björnbär tillsammans med choklad utgör huvudingredienserna i Heitz Ink Grade Zinfandel.

Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 251 kr. Det tycker jag är ett bra pris för en utmärkt Zinfandel som vi gillar jättemycket och som vi gärna dricker mer av. Hjo grosshandel importerar.

Vi räds inte att kombinera vinet med rå äggula utan dricker Heitz zin till bookmaker toast utan toast. En lövbiff som den gången är utbankad striploin (biff) med pepparrot, äggula och dijonsenap. Det fungerar alldeles utmärkt.

Lövbiff med pepparrot, äggula, dijon och pommes.

Inga kommentarer: