Anpassad sökning

söndag, februari 16, 2014

2011 Chateau Ste Michelle Chardonnay


Det har nästan gått sex år sedan vi senast drack denna bas-chardonnay från Chateau Ste Michelle. Vinet är tillverkat på druvor från Columbia Valley AVA som sträcker sig från de centrala delarna av Washington State och en bit över gränsen in i norra Oregon. AVA står för American Viticultural Area och är ett avgränsat område för druvodling i USA. Gränserna har bestämts av The Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau. Det finns strax över 600 AVA:s i USA. För den med specialintresse finns här en lista över godkända AVA:s.

I juni 2008 när vi drack årgång 2006 av Chateau Ste Michelle Chardonnay tyckte vi att vinet var "enkelt men utmärkt". Tyvärr kan jag inte säga samma sak om 2011. Vinet har fått väldigt bra omdömen av alla som skrivit om vinet i Sverige och jag får direkt misstankar om att vi druckit en annorlunda och sämre batch.

Vinet kostar 101 kr på Sb och i doften hittar vi grönt äpple, ananas och tropisk frukt. Här finns vanilj och banankola. Kommer någon ihåg Banana skids? I smaken finns äpple, banan och fat. 

Nej, det här duger inte och det blir bakläxa för Chateau Ste Michelle. Gör om och gör rätt!

Stekt torsk med bacon, chaminjoncrème med dill, röda
ugnsbakade morötter och kokt purjo med smör.

Inga kommentarer: