Anpassad sökning

söndag, februari 03, 2013

2010 Paso Creek Zinfandel


I fredags körde vi en repris på Chili Dogs men provade en för oss ny zinbekantskap från Paso Robles och firman Paso Creek.

Men innan vi kom så långt blev det ceviche på norsk torsk, mango, avocado och blandad juice från apelsin, citron och lime. Till detta serverade vi en näve nypoppade popcorn och Vino! från Charles Smith som vi beslutat att ge en ny chans och som gjorde betydligt bättre ifrån sig än förra gången med tydligare mineralitet och söt persika i smaken. Var det en tråkig flaska förra gången eller är det fråga om batchskillnad?

Ceviche med popcorn
Men tillbaka till korven och Paso Creek Zinfandel som finns i beställningssortimentet och kostar 135 kr. Vi hade väntat oss något mer i stil med den typ av Zinfandel som det finns ganska gott om även i Sverige och som brukar kosta under hundralappen och vara mer sylt än vin. 2010 Paso Creek Zinfandel är lite mer än så.

I doften hittar vi gott om mörka bär. Främst handlar det om björnbär och plommon. Här finns också gott om rökiga fat, kryddor, lakrits och en jordig ton. I smaken är det solmogna söta körsbär, björnbär och jordgubbar som dominerar men också här hittar vi lakrits och kryddor, framför allt svartpeppar. Vinet innehåller en hel del tanniner vilket gör att vi misstänker att det finns något mer än Zinfandel i flaskan men hittar inga uppgifter som talar för detta.

För 135 pistoler är detta ett kap och det blir succé till våra Chili Dogs som vi gör på urgoda chorizos från Korvhantverk Stockholm.

Chili dog med cheddar, silverlök och senap

För att runda av måltiden blir det lite Eton Mess på hallon. Galet gott men det går aldrig att komma ifrån att det handlar om en sneakvariant på marängsviss!

Eton Mess på hallon


1 kommentar:

Birk sa...

Ser coolt ut på bilderna, o tack för prov av bs, bra med tips.