Anpassad sökning

söndag, november 21, 2010

2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon Napa Valley

2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon Napa Valley

Napa-power-vin som vissa gillar och andra inte alls. Jag och Jen tillhör de förstnämnda men Gary Vaynerchuk sågar i en blindtest denna Cab från Paul Hobbs som har ett förflutet som vinmakare på både Opus One och Simi. Sitt eget Paul Hobbs Winery grundades 1991 och producerar vin på Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot och Chardonnay. Förutom sitt eget vineri hinner Paul Hobbs med att vara konsulterande vinmakare åt flera firmor i USA, Chile, Argentina och Ungern.

2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon Napa Valley har hög alkoholhalt (14,9%) och är ganska hårt extraherat. Vinet har legat 10 månader på franska ekfat där 69% var nya.

Vinet har en syltig och saftig doft med svarta vinbär och körsbär. Här finns en del vanilj från faten liksom tobak, ceder och en svag ton av gummi och salt buljong.

I munnen är vinet intesivt och har en ganska svartvinbärs-saftliknande smak med massor av vanilj och fat. Bra längd i eftersmaken och en del tuggiga tanniner.
Paul Hobbs gör viner som är over the top, hedonistiska, galna och alldeles underbara. 2005 Cabernet Sauvignon är inget undantag.

Vi dricker vinet till spareribs som förkokats och sedan bränns av i ugn. Till detta en coleslaw med kummin, bbq-sås med jordnötssmör och aprikos (en aningen hetare variant än den som finns i receptlistan)  och kokta majskolvar.
Till sist lite om ett helt annat vin som vi druckit vid några tillfällen och gillat. När jag i fredags tänkte ta lite noteringar  flaskan tyvärr korkskadad men eftersom etiketten av Klara Bratt är så läcker vill jag gärna att de som inte tidigare sett den ska få en chans. 


Det handlar om The Pump House Gang. Vin nummer två från restaurang Pontus! som precis som Pussy, King of the Pirates gjorts i samarbete med Xavier Vignon. The Pump House Gang är gjort på 100% Chardonnay och 500 buteljer släpptes i maj.


Tapeten på Pontus!
Namnet kommer från en essäsamling av Tom Wolfe och finns naturligtvis också den på restaurangens fototapet. Pontus Edition No.3 finns förresten just nu i beställningssortimentet. Denna gång är vinet ett samarbete med Poderi di Ghiacchioforte och resultatet har blivit en blend av Sangiovese och Carignan.

Inga kommentarer: