Anpassad sökning

lördag, mars 06, 2010

2007 Peachy Canyon Zinfandel WestSide


Peachy Canyon Winery i Paso Robles gjorde sina första kommersiella viner 1988. Firman startades efter att Doug och Nancy Becket med två söner flyttat till området i början av 1980-talet. Sönerna Josh och Jake är i dag chefsvinmakare respektive försäljningschef.

Firmans bas har ända sedan starten varit Zinfandel och dagens vin som är företagets bas-zin har hämtat druvor från Peachy Canyons fyra egna vingårdar; Old School House, Mustang Springs, Snow och Mustard Creek som alla odlas "sustainable".

Vinet överraskar positivt. Det känns som en "riktig" vingårdszin och är mycket bättre än de allra flesta 80-100 kronors viner som finns i varenda Sb-butik. Jag jämför det hellre med t ex Ravenswoods vingårdsbetecknade Zinfandels som kostar betydligt mycket mer.

Givetvis domineras doften av mörka bär som björnbär och plommon. Vidare finns här vanilj, karamelliserat socker, rök och choklad.

I munnen är vinet mjukt men har en viss tannintorrhet och en aning syrlighet som väger upp de syltiga tonerna från björnbär och drottningsylt. Lite peppriga toner återfinns också liksom lite alkoholhetta.

En riktigt schysst, robust zin som jag definitivt kommer att beställa fler flaskor av. Vinet importeras av Muram.

Jag dricker 2007 Peachy Canyon Zinfandel WestSide till hamburgare med sallad, avokado och mozzarella och toppar med med en mycket trevlig och användbar paprika-creme.


Paprika-crème

4 pers

1 röd paprika
2 dl crème fraîche
2 krm spanskt paprikapulver
svartpeppar
salt

Rosta paprikan i ugn på maximal grillvärme ca 15 min. Lägg i plastpåse i ca en kvart och pilla sedan bort det svartbrända skalet. Finhacka paprikan och blanda med crème fraîche och rökt paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Förutom till burgare passar cremen utmärkt som dip till pommes eller chips.

Inga kommentarer: