Anpassad sökning

lördag, mars 23, 2024

2020 Tyler Santa Barbara Chardonnay

2020 Tyler Santa Barbara Chardonnay

Justin Tyler Willett startade Tyler så sent som 2005. Justin var då 24. Det började snabbt gå bra och 2015 köpte Justin och hand fru Amanda, Mae Estate i Santa Rita Hills. Där har man planterat Chardonnay, Pinot Noir och Syrah på lite mer än 11 hektar. Första skörden av de egna druvorna gjordes 2019. Men druvorna i vårt vin kommer inte från Mae Estate. Dessa har blivit vin under egen etikett.

2020 Tyler Santa Barbara Chardonnay har en frisk och något brödig doft med citrus, ACO-citronkola, äpple och päron. Här finns också vanilj och stenfrukt. Även i smaken hittar vi vanilj, citron och päron. Detta kompletteras med mango och en del nypoppade popcorn. 

Till vinet bestämde vi oss för att laga pizzaiola, en italiensk-amerikansk rätt som många säkert har hört talas om via diverse TV-serier. Det är helt enkelt en utbankad biff med en enkel tomatsås. Vår variant serverade vi med fusilli och riven parmesan. Funkade fint men ett rött vin med hög syra hade nog varit en ännu bättre matchning till den goda maten.


Steak pizzaiola med fusilli.

Inga kommentarer: