Anpassad sökning

lördag, mars 30, 2024

2020 Bogle Vineyards Old Vine Zinfandel


2020 Bogle Vineyards Old Vine Zinfandel


Eftersom det inte finns några bestämmelser som reglerar vad som får betecknas som gamla rankor, är det fritt fram för alla producenter att sätta "Old Vine" på sina etiketter. När det gäller Zinfandel från Bogle Vineyards handlar det rankor som är mellan 60 och 80 år gamla. Bakom Bogle står syskonen Warren, Jody och Ryan Bogle. Firman ligger i Clarksburg, strax utanför Sacramento. 

Familjen Bogle har sysslat med lantbruk sedan 1800-talet men det var först 1968 som  de första rankorna planterades. Då är del enkelt att räkna ut att druvorna till familjens Old Vine Zinfandel inte kommer från de egna vingårdarna. De köps in från kontrakterade odlare i Lodi och Amador County.

När vi sniffar på vinet hittar vi björnbär, vinbär, fat och lite mynta. I munnen dominerar blåbär med blandade mörka bär, svartpeppar och choklad. Sötman finns närvarande men aldrig på en störande nivå.

Vi dricker 2020 Bogle Vineyards Old Vine Zinfandel till en chili vi gör på högrev och serverar med ris, majs, creme fraiche och några tortillachips. Sitter som handen i handsken och det är precis till denna typ av mat med aningen hetta som vinet kommer helt till sin rätt. Jättegott!

2020 Bogle Vineyards Old Vine Zinfandel finns inte längre på Sb. Dock kom nyligen årgång 2021 som jag naturligtvis inhandlat men inte provat än. Det vinet ligger på 189 kr och det är bara att köpa. I skrivande stund finns vinet i 157 butiker runt om i landet och bättre Zinfandel för under tvåhundringen går inte att hitta. Se bara till att anpassa maten efter den aningen förhöjda sötman. 


Chili på högrev med ris och majs.

Inga kommentarer: