Anpassad sökning

lördag, januari 09, 2021

2018 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Sonoma County


Tyvärr en ovanligt svag årgång av Zinfandel Sonoma County från Seghesio i Healdsburg. Det är absolut inget dåligt vin men flera tidigare årgångar har levererat så fantastiskt bra att mina förväntningar alltid är rejält uppskruvade. I årgång 2018 utgörs druvblandningen av 87% Zinfandel, 9% Petite Sirah, 2% Carignan, 1% Syrah och 1% blandade blå druvsorter.

I doften hittar vi blåbär, cederträ och eukalyptus. Smaken är bärig med framför allt blåbär och björnbär. Här finns också fat och choklad. En del tanniner och ganska hög syra. 

Vi dricker vinet till fläskkotlett som vi serverade till BBQ-brysselkål som var mycket goda. Receptet finns nedan och kommer ursprungligen från Lena Abraham och finns på sidan Delish.com. Där finns också instruktionsvideo som lite tydligare visar hur BBQ-kålen ser ut. Som tillbehör picklade vi senapsfrö. Recept på dessa finns också nedan.


BBQ-brysselkål

4 pers

1,5 dl BBQ-sås
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 tsk paprikapulver
1/2 kg brysselkål, halverade
salt
svartpepper.
1 pkt bacon

Sätt ugnen på 200°. Blanda BBQ-sås, olivolja, vitlök och paprika i en stor skål. Lägg bakplåtspapper i braspanna och srit ut brysselkålen. Häll över BBQ-såsenoch blanda runt. Salta och peppra. Skär bacon i stimlor och och lägg ovanpå kålen Baka i ugnen ca 30 min.


Picklade senapsfrö

6 msk gula senapsfrö (det går också bra att blanda gula och bruna)
0,5 dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten

Koka senapsfrö i vatten 40 min. Sila bort vatten. Koka samman ättika, socker och vatten. Häll över senapsfröna i ren burk med lock.



BBQ-brysselkål, fläskkotlett med pickade senapsfrön,  majs,
grönsallad och lite extra BBQ-sås.

Inga kommentarer: