Anpassad sökning

söndag, januari 31, 2021

2018 Bread & Butter Chardonnay



I november 2020 släpptes tre viner från Bread & Butter Wines i beställningssortimentet på Sb. Förutom den Chardonnay vi provat, även en Pinot Noir och en Cabernet Sauvignon. Alla tre vinerna kostar 159 kr. Importör är Sophronie AB.  

Bakom Bread & Butter Wines ligger WX Brands som är en av de större producenterna i USA och som har flera olika etiketter under sig. En av de nyare och kanske mest spännande är kanske Baileyana som för ganska många år sedan fanns på Sb.   

2018 Bread & Butter Chardonnay doftar tropisk frukt, vanilj, tobak och lakrits. Smaken är smörig med vanilj, stekta äpplen och fat. Vi gillar stilen och gör man det är 2018 Bread & Butter Chardonnay ett mycket bra köp. 

Vi dricker 2018 Bread & Butter Chardonnay till Fettuccine Alfredo. Alltså pasta med smör och parmesan. Väldigt enkelt men ibland mycket tillfredsställande. Det sägs att rätten skapades av Alfredo di Lelio i Rom 1907 eller 1908. Alfredo arbetade på sin mammas restaurang och ville laga något till åt fru som precis fött parets första barn. Alfredo kallade rätten "Fettuccine al triplo burro". På svenska ungefär "Fettuccine med trippelt så mycket smör". När Alfredo senare startade sin egen restaurang som fick namn efter honom själv, fick rätten följa med och döptes om till "Fettuccine Alfredo".


Pasta Alfredo

Inga kommentarer: