Anpassad sökning

söndag, oktober 18, 2020

2018 POPUP Sparkling White Wine


Charles Smith firar 20 framgångsrika år i vinbranchen och hans Wines of Substance har växt till den 33:e största vinfirman i USA. Inte så dåligt marscherat. Speciellt med tanke på att han 2016 sålde Charles Smith Wines till Constellation Brands för 120 miljoner dollar.

Det senaste av Charles Smiths många projekt är POPUP och det är första gången det finns kulört färg i en etikett från Charles Smith. En mindre revolution!

Vinet är gjort på 100% Chardonnay från Evergreen Vineyard som med över 485 hektar är en av de största vingårdarna i Washington State. Här odlas Chardonnay, Riesling, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Viognier och Albariño. 

POPUP har doft av vit persika, päron, melon och marsipan. Vinet har hög fin syra och smakar persika, päron, äpple och ACO-fruktkola. Vi dricker det till en plockbricka med några olika ostar, bröd och lite annat smått och gott. 

POPUP med sitt ganska uppkäftiga yttre är ett trevligt alternativ till bra cava, prosecco eller crémant. Släpptes på Sb i september och det finns fortfarande flaskor kvar runtom i landet. Kostar 189 kr.

 

Inga kommentarer: