Anpassad sökning

söndag, maj 05, 2019

2013 Long Meadow Ranch Reserve Rutherford Estate Vineyard

2013 Long Meadow Ranch Cabernet Sauvignon 
Reserve Rutherford Estate Vineyard


Long Meadow Ranch som ligger vid foten av Mayacamas Mountains, startades 1989 och drivs av Ted och Laddie Hall tillsammans med sönerna Timothy och Chris. Förutom druvor och vin sysslar ranchen också med olivodling och att föda upp Highland cattle (långhåriga skottska höglandsboskap). Allt bedrivs ekologiskt och hållbart. 

Druvorna till den cab vi provat, har växt i Rutherford Estate där familjen Hall också odlar Sauvignon Blanc och Merlot, frukt och grönsaker samt håller flera raser av ankor. 180 flaskor av vinet släpptes i Sb:s tillfälliga sortiment i januari 2018. De kostade respektingivande 749 kr. Jag hade egentligen tänkt låta vinet ligga i ytterligare flera år men rapporter på Cellartracker fick mig att ändra på detta och dra korken ur flaskan redan nu.

2013 Cabernet Sauvignon Reserve Rutherford från Long Meadow Ranch doftade svarta vinbär och plommon tillsammans med vanilj, choklad och fat. I smaken hittade vi mer svarta vinbär, nu tillsammans med hallon, choklad och salmiak. Här fanns en del fina tanniner. 

Sammantaget är detta ett habilt hantverk och ett gott vin som fått en alldeles för stor prislapp. Ungefär hälften så dyrt hade varit mer rimligt

Vi drack vinet till hamburgare på högrev med klassiska tillbehör och våra favoritbröd från Magnus Johansson Bageri & Konditori. Närapå vår granne här i Hammarby sjöstad.


En klassisk hamburgare.

Inga kommentarer: