Anpassad sökning

fredag, maj 31, 2019

2010 EMH Cabernet Sauvignon Black Cat Special Selection

2010 EMH Cabernet Sauvignon Black Cat Special Selection

1999 köpte Merrill Lindquist hus och en liten vingård i Napa Valley, strax utanför Calistoga, där grannen är inte helt okända Eisele Vineyards. Merrill döpte sin vingård till EMH Vineyars. Den är mindre än en halv hektar och planterad med 100% Cabernet Sauvignon. 

Eftersom första året var ett testår, såldes hälften av druvorna. Återstående del fick vinmakaren Art Finkelstein arbeta med och resultatet blev så bra att Merrill bestämde att i framtiden skulle alla druvor användas till den egna produktionen. Vinerna döptes till Black Cat efter familjens katt Sparkles.

Klicka för större karta.

Vinmakare Art Finkelstein gick tyvärr bort 2010 och Ken Vigoda tog över arbetet. Detta var det andra år som EMH's Black Cat Cabernet också gjordes i en Special Selection-variant och det är alltså den vi provat. Produktionen var ytterst blygsam och sammanlagt gjordes endast 300 flaskor.   

I doften hittar vi svarta vinbär, körsbär och andra djupt röda, nästan torkade bär tillsammans med en animalisk ton, choklad och gelé på vinbär. Körsbär och vinbär återkommer i smaken, där det också finns hallon och salmiak. Eftersmaken är lång och tanninerna mycket fina. Sötman är relativt hög men absolut inte störande. Brix anges till 25,8 och alkoholhalten till 14,4%.

Mycket, mycket, mycket gott och jag önskar jag hade fler flaskor. Tyvärr har EMH ingen svensk importör.

Inga kommentarer: