Anpassad sökning

lördag, november 10, 2018

2016 King Estate Acrobat Pinot Gris


Acrobat är ett enkelt vin från King Estate som är beläget i närheten av staden Eugine i Oregon. Firman startades så sent som på 1990-talet men fick snabbt ett gott rykte, framför allt för sina viner på Pinot Noir och Pinot Gris. Druvorna till Acrobat kommer från King Estates egna vingårdar men är också inköpta från andra odlare i Willamette Valley, Umpqua Valley och Rogue Valley.

Acrobat har en fruktig och något blommig doft med apelsin, melon, gula äpplen och stenfrukter. Vi hittar också äppelpaj, citruszest, örter och mineral. I munnen är vinet något oljigt med smak av melon, mogna päron, lime och citronzest. Ett trevligt vin som kanske inte lämnar några bestående intryck men som vi kan tänka oss att återkomma till. På Sb kostar Acrobat 129 kr.

Till vinet käkar vi comfort food to die for – stekt gnocchi med tomat, mozzarella och basilika. Recept kommer från The Splendid Table som menar att det inte finns någon bättre mat när man är bakfull. Jag är benägen att tro dem men undviker helst att hamna i det tillståndet.


Stekt gnocchi med tomat, mozzarella och basilika

2 pers

1 paket gnocchi
1 msk olivolja
25 g smör
20 coctailtomater, delade
1 mozzarella a 125 g, riven i stora bitar
en handfull basilikablad
salt och nymalen svartpeppar


Koka gnocchi enligt anvisningar på paketet. Sila bort vattnet och ställ åt sidan. Hetta upp olja och smör i stekpanna. Stek gnocchi och tomater i cirka fem minuter tills pastan fått fin färg. Tillsätt sedan mozzarella. Nu är det viktigt att inte röra runt i pannan. Gör du det blir osten till en enda kladdig boll. Försök istället att lämna allt i fred tills osten smält. Salta, peppra och strö över basilika. Servera.


Stekt gnocchi med tomat, mozzarella och basilika.

Inga kommentarer: