Anpassad sökning

lördag, oktober 27, 2018

2015 Brutocao Family Vineyards Cabernet Sauvignon Hopland Ranches

2015 Brutocao Family Vineyards Cabernet Sauvignon Hopland Ranches

Efter en ovanligt intensiv arbetsvecka kan det ibland vara svårt att uppbåda kraft till matlagning. Att dra korken ur en flaska rödtjut och ta en kort promenad till den bästa lokala pizzerian känns som precis lagom ansträngning. Valet av pizza faller denna gång på en klassisk capricciosa och i glasen häller vi en 100 % Cabernet Sauvignon från Brutaco Family Vineyards. Sammanlagt gjordes 4800 lådor av denna årgång. Vinet släpptes på Sb i december 2017 men årgång har sedan dess ändrats till 2016. Vinet kostar 189 kr. 

Familjen Brutocao började odla vin i Kalifornien på 1940-talet. I början av 1990-talet bygges ett modernt vineri och den första årgången "estate wine" släpptes kommersiellt. Druvorna till det vin vi provat kommer från vingårdarna Contento och Bliss. Sammanlagt har familjen Brutocao 160 hektar vingård i södra Mendocino County.

Vinet har en bärig och ganska blommig doft med svarta vinbär, blåbär och katrinplommon. Här finns också gröna örter, choklad och spår från fatlagringen. I munnen är vinet ganska mjukt men med en del tannintorrhet. I smaken finns det gott om röda och svarta vinbär tillsammans med en aning mynta och mörk choklad.

Ett trevligt vin som vi definitivt kommer att handla hem och prova i årgång 2016.

Brutaco har sitt huvudkontor och en av sina "tasting rooms" i Hopland,
ett par timmars bilfärd norrut från San Francisco.

Inga kommentarer: