Anpassad sökning

söndag, februari 12, 2017

2015 Charles Smith Wines Riesling Kung Fu Girl


Kung Fu Girl från Charles Smith Wines i Washington State, är det vin vi oftast dricker till asiatiska rätter med aningen hetta som kräver ett friskt och fruktigt vin med aningen sötma. I fallet Kung Fu Girl ligger sockerhalten på 15 g/liter. Vinet ingår i ordinarie sortimentet på Sb och finns i skrivande stund att köpa i i 236 statliga butiker runtom i landet. Lite förvirrande är det att det enligt hemsidan fortfarande är årgång 2014 som gäller. Jag har ingen förklaring till detta. Priset för en flaska ligger på 130 kr. 

Druvorna till Kung Fu Girl kommer från Evergreen Vineyard i sluttningarna ovanför Columbia River i dramatiska Ancient Lake District. 2012 blev området den trettonde AVA:n (American Viticultural Area) i Washington State. 

Vinet doftar mineral, päron, vanilj och söt citrus. Här finns också en del stenfrukt som även återkommer i smaken. Det gör även päron och citrus, i form av apelsin. Vi hittar också tydliga toner av honung. Ett nästan halvtorrt vin som även i årgång 2015 levererar på högre nivå än vad priset anger.


Charles Smith Wines med årlig produktion av 200 000 lådor vin, såldes i oktober 2016 för 120 miljoner dollar till jättefirman Constellation Brands. Ka-ching! Starkt jobbat av The Ravonettes gamla manager. Charles själv kommer att fortsätta leda arbetet med vinerna och behåller ägandet över sina andra etiketter (K Vintners, SIXTO, Vino, Casa Smith, B. Leighton och Charles & Charles) vars årliga produktion uppgår till 400 00 lådor vin.  

Denna gång dricker vi  2015 Kung Fu Girl till ungsgrillade skaldjur (och bläckfisk) som vi serverar med linguine och agretti. Smarrigt!

Linguine med agretti och grillade skaldjur.

3 kommentarer:

E.T sa...

Bolis förståelse för årgångsskiften fortsätter att fascinera. Ofta får jag kommentaren "det är ju samma vin" när jag beställt 2015 och det dyker upp flaskor av 2014. Man undrar när det skall komma en ändring....

johan p sa...

Jag har svårt att tro att det någonsin blir någon ändring på det...

E.T. sa...

Suck, jag tror du har rätt....