Anpassad sökning

söndag, februari 21, 2016

Max Green-familjen och 2014 King Estate Pinot Noir Acrobat


Jen och jag bor granne med Max i Hammarby sjöstad men vi äter väldigt sällan mat därifrån. Max hamburgare är helt enkelt för dåliga. Faktiskt under all kritik. Dessutom äter vi ganska lite kött. När vi det gör står knappast en dålig fast food burgare överst på önskelistan. 

Däremot kan idén med fast food i vissa situationer vara extremt tilltalande. För några år sedan fanns något som kallades för fajitasallad i Max menyer och det var en rätt både Jen och jag tyckte ganska mycket om. De dagar matlagning inte hanns med var det enkelt att slinka ner på hörnet och beställa en sallad.  Men det var länge sedan Fajitasalladen försvann från Max. 

Därför blev vi positivt överraskade när Max i början av året presenterade  en ny satsning på vegetarisk mat. Naturligtvis ville vi prova för att undersöka om det kunde finnas några nya favoriter. Har man ett snabbmatställe i kvarteret är det så klart en fördel om där finns något smarrigt!


Max Green-familjen

I Max Green-familjen ingår fem rätter:

  • BBQ Sandwich (vegansk) Ingredienser: Friscobröd, BBQ Pulled Oumph!, rödlök, isbergssallad, jalapeños och äggfri majonnäs. 50 kr
  • Halloumiburgare (lakto-ovo) Ingredienser: Briochebröd, jalapeñosalsa, halloumiburgare, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. 50 kr
  • Crispy Mexican-burgare (lakto-ovo) Ingredienser: Briochebröd, Pepper jack-ost, bönburgare, gurka, rödlök, isbergssallad och Spicy Originaldressing. 50 kr
  • Greeenburgare (lakto-ovo) Ingredienser: Mörkt fiberrikt bröd, Cheddarost, Greenburgare, tomat, rödlök, isbergssallad, Originaldressing. 50 kr
  • Halloumisallad (lakto-ovo) Ingredienser: Matvete, isbergssallad, lollo rosso, ruccola, äpple, tranbär, spenat, broccoli, morot, grillad paprika, grillad tomat, cocktailtomater, gurka, lök, kryddor, halloumiburgare, dressing. 69 kr

Föredömligt nog kan flera av rätterna beställas veganska, glutenfria eller utan ägg och smör. 


Maten

Vi beställde alla fem rätterna, lade till Crispy Fries, lökringar och några dipsåser. Jag tänker inte försöka beskriva varje rätt i detalj kan konstatera att det fanns sådant var ganska gott och är mycket bättre alternativ än de urtråkiga hamburgarna.

Halloumiburgaren och Halloumisalladen var helt OK men att man knappast blir mätt på salladen.

Jen tyckte bäst om Crispy Mexican-burgaren men den ger jag inte mycket för. Smakade som att skyffla i sig bönor och ströbröd.

Min solklara vinnare blev istället veganska BBQ Sandwich som är förvånansvärt het och smakrik. Kommer att bli mitt solklara val framöver när det handlar om Max. Mackan är fylld med Pulled Oumph! - en produkt av huvudsakligen sojaprotein. Läs mer på Oumphs webbplats.

Vinet

Till vår provning drack vi en billig och enkel Pinot Noir från King Estate i Eugene, Oregon. Acrobat ligger i tillfälliga sortimentet och i skrivande stund finns det fortfarande några flaskor kvar runtom i landet.

Vinet doftar röda söta bär som hallon och jordgubb. Här finns också spår av fat och en ton av chark. Faten återkommer i smaken tillsammans med röda bär. Inte så mycket jordgubb utan istället syrligare hallon och röda vinbär. Här finns också en svag ton av salmiak. Klart godkänt! Priset ligger på 159 kr.

Inga kommentarer: