Anpassad sökning

söndag, september 07, 2014

2012 Buena Vista Chardonnay Carneros


150 kr för Chardonnay från Buena Vista som fått både goda och mycket goda omdömen i svensk press, borde definitivt vara något för mig. Tyvärr blev jag inte övertygad.

Jag brukar inte vara känslig för spår från fatlagringen men i detta fall tycker jag att de 8 månader vinet legat på franska (70%) och ungerska (30%) 228 liters ekfat där 38% var nya och resten 2-3 år gamla, har satt alltför djupa avtryck. För rättvisans skull ska vill jag tillägga att Jen inte höll med mig. Jag kommer därför att ge 2012 Buena Vista Chardonnay Carneros chans till revansch senare under hösten.

Tillsvidare lämnar jag faten därhän och konstaterar att vinet smakar söt citrus, tropisk frukt, gula äpplen och äpplekaka. Här finns aningen mineral och faktiskt en ton av lakrits. Doften är mycket trevlig med tropisk frukt, mogna päron, citruszest, vanilj och mineral.

Vi dricker 2012 Buena Vista Chardonnay Carneros till en smarrig fisksoppa gjord på kräftfond från förra veckas mini-kräftskiva, torsk, slätvar och lax. Självklart häller vi i rejält med vispgrädde och toppar upp med grönsaker, äpple och melon.

Fruktig fisksoppa med limeaioli.

Inga kommentarer: