2019 Morlet Family Vineyards Chardonnay Ma Princesse
Bakom Morlet Family Vineyards finns Luc och Jodie Morlet. De båda träffades i Paris under första halvan av 1990-talet. Efter några år flyttade paret till Kalifornien där Jodie ursprungligen kommer ifrån. Luc å andra sidan är uppvuxen i en vinfamilj i Champagne. Det ledde till att paret startade en firma som importerade familjens viner till USA. Samtidigt arbetade Luc som vinmakare på Peter Michael Winery. 2006 övergick han till att konsultera, något han fortsätter med än i dag, samtidigt som Morlet Family Vineyards startades.
Ma Princesse har fått sitt namn efter de små druvorna samt efter Luc och Jodies dotter Claire. Det är ett riktigt stort och lyxigt vin som kostar därefter men är också hur bra som helst. Funkar utmärkt att dricka redan nu men är såklart väldigt ungt och hade säkert kunnat ligga i källaren 25 år till utan några problem.
Vi drack vinet till kycklinglårfilé i en gräddig sås på grädde med gul lök, syltlök, dragon och dijonsenap som vi serverade med pilaffris och tunt skivad fänkål. Det blev smaskens!
Vi tog inte några anteckningar men kunde konstatera att det hände väldigt mycket med vinets doft och smak under kvällen. Tropiska frukter, melon, päron, citron, mineral, fudge, nötter och en hel del annat dök upp och fastnade i minnet. Färgen på vinet var ovanligt mörkt med tanke på den ringa åldern. Det var inte smörigt som Chardonnay från Kalifornien men istället mjukt som en smekning.
Full pott från oss till Morlet och Ma Princess!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar