Anpassad sökning

söndag, december 15, 2019

2017 Substance Cabernet Sauvignon



Substance Cabernet Sauvignon från Charles Smith's Wines of Substance, ligger i beställningssortimentet på Sb men finns i en del butiker runtom i landet. Finns inte vinet nära dig är mitt råd att beställa genast! Årgång 2017 är ett riktigt trevligt vin och priset mycket tilltalande. En flaska kostar 179 kr.

Vi dricker 2017 Substance Cabernet Sauvignon till en biffsallad på ryggbiff med bland annat avokado, krutonger på levain, mâchesallad, parmesan, bacon och haricots verts. Vi dressar med balsamico, worcestershiresås och olja. Bearnaisesåsen serveras separat.

Vinet är gjort på 100% Cabernet Sauvignon och har lagrats i 12 månader på franska fat, där 50 procent var nya. I doften finns svarta vinbär läder och tobak tillsammans med eukalyptus och fat. I smaken finns det både röda och mörka bär tillsammans med choklad och lakrits. Ett mycket bra vin vars enda skavanker är att det kunde varit ännu fylligare och att smaken är aningen kort. Jag tänker köpa fler flaskor. Vinet är bra nu men jag tror det kommer att bli ännu bättre efter några år i källaren.

Biffsallad

Inga kommentarer: